8. januar 2021, 10.58

Einar Mortensen død efter kort sygdomsforløb

John Reshaur Enevoldsen

Det er med stor sorg at vi må meddele at Formanden for Samsø Festival, Einar Mortensen, er gået bort


Einar døde onsdag efter et meget kort sygdomsforløb med kræft og blodpropper. Indtil starten af december var Einar frisk og passede alle sine opgaver. Så det kom som et stort chok for alle at han var syg.


Einar var med fra festivalens spæde start og har siddet på formandsposten de sidste 21 år. Alle vores tanker går til Einars familie. Einar var en ildsjæl og Danmarks hyggeligste festival havde en stor plads i hans hjerte. Hans sidste store opgave i festival regi, var afholdelsen af generalforsamlingen den 6. november på hans 67 års fødselsdag.


Det er et kæmpe tab for festivalen, da Einar var vellidt i alle kredse og havde en stor berøringsflade både i Samsø festival men også i de udvalg, hvor han deltog som repræsentant for Danmarks hyggeligste. Derudover har han styret festivalen gennem alle de ændringer og tilpasninger som myndigheder og festival folket har krævet. Einar har i den grad været med til at bringe Samsø og Samsø Festival frem på Danmarks kortet.  


Einar var også bindeleddet mellem Danmarks hyggeligste og de festivaler som vi gennem tiden har arbejdet sammen med, samt den store skare af venner vi har gennem festival arbejdet.


Som formand for Samsø festival gik Einar altid forrest, og han var i sommermånederne næsten at finde på festival pladsen hver dag. Einar havde altid et lille gøremål eller en lille ting han lige skulle fikse eller have styr på. Han har gennem tiden brugt tusindvis af frivillige timer på den lille plads nede i Ballen på hans elskede ø, og var under selve festivalen altid at finde med et smil og tid til en snak både med medhjælpere, gæster, musikere og pressen.


Som privat person var Einar også kendt og elsket af alle på øen. Einar har oplevet den sidste festival på Samsø og vil blive savnet usigeligt i vores midte. Han efterlader sig kone, to sønner og børnebørn.


Tak for alle festerne, hyggestunderne og de mange skønne år, tusind tak Einar.


Bisættelsen vil foregå privat.