Ingolf Thunbo Hansen i sine velmagtsdage får leveret øl til forretningen i 1990 - foto : jøm
12. april 2021, 14.56

Dødsfald - Ingolf Thunbo Hansen, 79

jøm

Dødsfald


 


Ingolf Thunbo Hansen, Tranebjerg  er død 79 år gammel


 


Engang købmand altid købmand – og endda en rigtig hyggelig en af slagsen. Ingolf Thunbo Hansen overtog i 1970 købmand Fabricius købmandshandel i Brundby og drev forretningen videre til 1992.


Ingolf Thunbo Hansen blev udlært som kommis hos købmand Klejs i Besser og det var i de år i 1960erne, hvor fjernsynet vandt indpas hos almindelige mennesker. Mærker som Linnet og Laursen og B & O blev langet over disken og opsætningen af antenner hørte med til det at stå i lære som købmand og radio/tv forhandler.


Efter svendebrevet kom i hus blev købmandsforretningen i Brundby ledig og den overtog Jonna og Ingolf og førte forretningen videre med mange nyskabelser og ikke mindst en hyggelig forretning at være kunde i.


I en periode var Ingolf Thunbo Hansen formand for  Samsø Købmandsforening – dengang der var en købmand i næsten hver by på øen og hvor forretninger som Netto og Superbrugs var langt ude i fremtiden.


I 2000 solgte Jonna og Ingolf hus og forretning i Brundby og købte i stedet et hus i Tranebjerg. Nogle år senere var parret med til at stifte en afdeling af Parkinsonforeningen på Samsø – Ingolf levede i en del år med Parkinson og boede de sidste år på Kildemosen i Tranebjerg.


Ingolf Thunbo Hansen stammede oprindelig fra Kolby og sidste år mistede han sin hustru Jonna. Han efterlader tre børn og familier, der alle bor på fastlandet.


Begravelsen skete i stilhed for den nærmeste familie i den forløbne weekend fra Tranebjerg kirke. -  jøm


 


Foto : Foto af Købmand Thunbo Hansen i sine velmagtsdage. – foto – jens øster mortensen