John Holten-Andersen
7. februar 2022, 06.55

Dødsfald - John Holten-Andersen

Mindeord - Mogens Bo Thomsen.

John var grøn, før det blev moderne.


Formanden for NEJ til motorvej på Røsnæs John Holten-Andersen er død. Alt for tidligt. 70 år.


John havde stor betydning for os, som sluttede op om foreningerne mod Kattegatforbindelsen. Vi nød godt af hans inspiration og støtte, da vi oprettede vores STOP motorvej over Samsø. Og Østjyder mod Kattegatforbindelsen nød godt af hans opbakning, da de sidste år grundlagde deres modstandsforening.


Han var et venligt og gavmildt menneske. Man kunne altid spørge John til råds, og han gav sig tid med kompetente og anerkendende svar. Selv enøjede tilhængere af Kattegatprojektet blev mødt med venlighed og respekt.


For John var Kattegatforbindelsen ikke bare et projekt, som vil ødelægge Røsnæs fra den ene ende til den anden. John havde siden sin tidlige ungdom været kritisk overfor den trafikpolitiske udvikling, som bevidstløst vil løse trafikproblemer ved at asfaltere mere og mere. Han ydede en uvurderlig indsats ved at formulere galskaben i trafikpolitikken. I bøger, i artikler, ved møder og som bestyrelsesrepræsentant i NOAH. Både teoretiske og filosofiske kommentarer, både lange indlæg og klare kortfattede sentenser. Som eksempel på det sidste: ”I Los Angeles fylder vejene 60 % af arealet. Og bilerne holder stadig i kø”.


Hans kærlighed til natur og miljø og var drivkraften for et livslangt engagement for en grøn udvikling. Og bekymringen for hvilket land vi vil efterlade til vore børnebørn, hvis vi ikke får vendt udviklingen. John var grøn, før det blev moderne.


Et sidste bevis på Johns engagement blev hans ønske om, at man støtter NEJ til motorvej på Røsnæs frem for at sende blomster til hans bisættelse. (Du kan støtte med et beløb på MobilePay: 0358TW).


Tak John for inspiration og støtte.


 


Mindeord fra Mogens Bo Thomsen