15. februar 2022, 12.19

Diamantbryllup - om stormen vil.

jøm

Diamantbryllup – om stormen vil


 


Clara og Orla Meineche i Ballen kan fejre diamantbryllup fredag 18. februar – hvis ellers ikke den bebudede storm udsætter bryllupsfejringen til dagen efter. Det var nemlig sådan, at da brylluppet var sat til 17. februar 1962, blæste det op til storm og derfor undlod DSB færgerne mellem Kalundborg og Samsø at anløbe Kolby Kås. Så gæsterne kunne ikke komme den dag og i stedet blev brylluppet blev udsat til dagen efter, hvor vejret igen blev normalt dengang for 60 år siden


Nu er der igen meldt om storm og gad vist om det samme sker her 60 år efter – altså at festen skal udsættes med en enkelt dag – det kan kun vejrguderne fortælle.


Orla Meineche startede sin karriere i brugsen i Mårup og blev siden ansat i Ballen Brugsforening, men det var som bogfører hos Samsø Korn, at Orla havde at gøre med de fleste af øens landmænd igennem 39 år.


Clara voksede nærmest op på et posthus, nemlig det i Ballen og det var da også på posthuset i Tranebjerg, at Clara var et kendt ansigt igennem 26 år, inden hun var med til at lukke postekspeditionen i Tranebjerg og dermed afsluttede en æra på Samsø.


Parret bor fortsat i Ballen og håber på at stormen lægger sig på festdagen.  Tillykke her fra avisen. - jøm